Hozzávalók
10 dkg fejessaláta, 10 dkg paradicsom, 10 dkg kígyóuborka, 10
dkg morzsolt csemege kukorica, 6 dkg rokfort sajt, 2 dl joghurt,
1 kis fej vöröshagyma,
30-40 dkg csirke- vagy pulykamell
szerecsendió, bors, só, bazsalikom, finomra vágott kapor,
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A szárnyashúst befűszerezzük sóval, szerecsendióval,
borssal. Forró olajban ropogósra sütjük, ha elkészült,
csíkokra vágjuk.A salátafejet megmossuk, és csíkokra
vágjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és
kígyóuborkát, valamint a csemege kukoricát.
Öntet: a joghurtot összekeverjük a finomra vágott
vöröshagymával, a reszelt rokforttal és a kaporral. Sóval
és borssal fűszerezzük. Az összekevert salátát ízlésesen
a tányér egyik felére helyezzük, ráöntjük az öntetet, a
tetejére még egy kevés reszelt sajtot szórunk. Mellé kerül
a csíkokra vágott sült hús. Finom, gyorsan elkészíthető
és egészséges étel!