Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
Chicago salátatál két személyre

Hozzávalók
10 dkg fejessaláta, 10 dkg paradicsom, 10 dkg kígyóuborka, 10 dkg morzsolt csemege kukorica, 6 dkg rokfort sajt, 2 dl joghurt, 1 kis fej vöröshagyma,
30-40 dkg csirke- vagy pulykamell
szerecsendió, bors, só, bazsalikom, finomra vágott kapor, kevés olaj a sütéshez

Elkészítés
A szárnyashúst befűszerezzük sóval, szerecsendióval, borssal. Forró olajban ropogósra sütjük, ha elkészült, csíkokra vágjuk.A salátafejet megmossuk, és csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és kígyóuborkát, valamint a csemege kukoricát.
Öntet: a joghurtot összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával, a reszelt rokforttal és a kaporral. Sóval és borssal fűszerezzük. Az összekevert salátát ízlésesen a tányér egyik felére helyezzük, ráöntjük az öntetet, a tetejére még egy kevés reszelt sajtot szórunk. Mellé kerül a csíkokra vágott sült hús. Finom, gyorsan elkészíthető és egészséges étel!