Vissza a tartalomjegyzékhez


Vágtáznak a zebrák


Vagyim Jevszejev (balra), a Szpartak Moszkva játekosa szabálytalankodik Ivan Zamoranov-val (jobbra), az olasz Internazionale chilei csatárával szemben, aki csapata első gólját szerezte a labdarúgó UEFA-kupa elődöntőjében Fotó: MTI

A Szpartak Moszkva Milánóban az utolsó percben kapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget az Internazionale csapatától az UEFA Kupa elődöntőjének első összecsapásán. Oleg Romancev, a moszkvai csapat edzője szerint a Szpartak játékosai elfáradtak a meccs végére, ami azért következhetett be, mert az orosz bajnokság még csak az elmúlt héten kezdődött el.
- Úgy gondolom, minden esélyünk megvan arra, hogy a visszavágón legyőzzük az olaszokat - nyilatkozta magabiztosan a vereség után Romancev.
Az Inter az első félidő utolsó percében a chilei Ivan Zamorano bombafejesével szerezte meg a vezetést. Nem tartott sokáig azonban az olaszok előnye, mert a második félidőre nagy elszántsággal visszatérő Szpartak két perccel a szünet után Dmitrij Alejnyicsev révén egyenlített. Alejnyicsev két védő között indult meg egy szép csellel, majd a kifutó Pagliuca mellett spiccel elpöckölte a labdát, ami a jobb kapufáról a gólvonalon végiggurult, így került a hálóba. A győzelmet az utolsó percben Ze Elias szögletből elért gólja jelentette a milánóiak számára.
- Izgalmas mérkőzést játszottunk, amelyet megérdemelten nyertünk meg egy kevésbé veszélyesen támadó csapat ellen. Legalább harmincszor lőttünk kapura. Ronaldo nagyon sok helyzetet dolgozott ki, de a befejezésekkel hadilábon állt ezen az estén - értékelte a mérkőzést Luigi Simoni, az Inter edzője.
Egy másik olasz csapat, a Lazio Madrid az Atletico Madrid elleni egygólos sikerrel újabb lépést tett afelé, hogy európai kupadöntőt játsszon, most első ízben. A győztes találatot a Lazio előrehúzódó hátvédje, Vladimir Jugovics szerezte Alen Boksic mesteri passzából.
A találkozóra az Atletico Madrid támadásai voltak a jellemzőek, de a Lazio is többször veszélyeztetett kontratámadásokkal.
- Ha még egy gólt be tudtunk volna rúgni, teljesen nyugodt lennék, de így is tettünk egy lépést a párizsi kupadöntő felé - nyilatkozta Sven Goran Eriksson, a Lazio svéd edzője.
- Rossz eredményt értünk el, de gratulálok a játékosaimnak a szép játékért. Sajnos nem volt szerencsénk, de nem estünk még ki a kupából - nyilatkozta Jesus Gil, az Atletico elnöke.
Szerdán rendezték meg a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzéseit. Az olasz Juventus 4-1-re lépte le a francia AS Monaco csapatát. A „Zebrák” ezen a találkozón az 500. góljukat szerezték az európai kupamérkőzések történetében. A sporttörténeti gólt a francia Zinedine Zidane lőtte.
A spanyol Real Madrid és a német Borussia Dortmund 100 ezer néző elötti összecsapása egyórás késéssel kezdődött, mert a találkozó előtt a szurkolók kitörték az egyik kaput. A mérkőzés kezdete előtt néhány perccel a helybéli szurkolók felmásztak a pályát körülvevő kerítésre, ami ennek hatására tőből kitört, magával rántva a hálót, amely a kerítéshez volt erősítve. A stadion személyzetének 75 percre volt szüksége a tartalékkapu fölszereléséhez.
Gerd Niebaum, a dortmundiak klubelnöke úgy nyilatkozott, hogy a szabályok szerint ilyen hosszú halasztással már nem szabad megrendezni a mérkőzést, így csak óvás alatt hajlandók játszani.
- Ilyen körülmények között lejátszani a mérkőzést sportszerűtlenség lenne - mondta Niebaum.