Vissza a tartalomjegyzékhez


Idősödő csillagok

Alain Delon, a neves francia színész lehetségesnek tartja, hogy abbahagyja a filmezést, mivel - úgymond - nincs már mit mondania a mozilátogatók számára.
A TF1 televízióban Delon kijelentette: nem kizárt, hogy legújabb filmje, az „Egy esély kettőből” bemutatása után - amelyben több mint 25 év elteltével ismét együtt játszik Jean-Paul Belmondóval, akivel 28 évvel ezelőtt együtt debütált a Borsalino című filmben - abbahagyja a filmezést. Ami színházi szerepléseit illeti, Delon emlékeztetett rá, hogy az év végétől három hónapon át fellép Párizsban Eric-Emmanuel Schmitt francia író Variations énigmatiques (Rejtélyes variációk) című darabjában. De még az is lehetséges, hogy búcsút mond a színháznak is, és - mint mondta - veszi a kalapját.
Jean-Paul Belmondo azonban idős korában sem szándékozik megválni a filmszerepektől. Arra a kérdésre, hogy kollégájához, Alain Delonhoz hasonlóan vajon ő is be akarja-e fejezni filmszínészi pályafutását, a 64 éves neves színész a France Soir című párizsi bulvárlapnak határozott „nem”-mel válaszolt. Kijelentette: még 75 évesen is jó szerepeket akar eljátszani. Belmondo utalt rá, hogy szobrász édesapja 84 évesen is mindennap eljárt a Louvre-ba ihletet szerezni. (MTI)