Vissza a tartalomjegyzékhez


Folytassa, Jordan

Elképzelhető, hogy mégis folytatja pályafutását a kosárlabda koronázatlan királya, Michael Jordan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Chicago Bulls já-
tékosa.
A „főbika” úgy nyilatkozott, hogy megfelelő pénzügyi feltételek esetén folytatja a kosárlabdázást, ugyanakkor megismételte korábbi álláspontját, miszerint: ha a Chicago nem hosszabbít szerződést Phil Jackson vezetőedzővel, ő sem marad a Bulls együttesénél. A 35 éves játékos az egyik bajnoki mérkőzés után nem válaszolt arra a kérdésre, hogy Jackson távozása esetén melyik csapatban játszana tovább, esetleg követné-e az edzőt. Felmerült az is, hogy Jordan a New York Knicks-hez igazol.
- Egyelőre mindez csak találgatás és jelenleg fölöslegesnek tartom a válaszadást a feltevésekre - mondta Jordan.
A Chicago Sun Times című lapnak úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem vonulna vissza a játéktól abban az esetben, ha klubjában tulajdonosváltásra kerül sor.
- Azt már korábban jeleztem, hogy csak Phil Jackson vezetőedző irányítása mellett vagyok hajlandó folytatni a játékot. Ha a Bulls jelenlegi többségi tulajdonosa, Jerry Reinsdorf nem tudja elérni, vagy nem szeretné, hogy az edző maradjon, akkor adja el a csapatot. Már csak az a kérdés, hogy ki hátrál meg. Az biztos, hogy én nem - mondta a minden idők egyik legsikeresebb kosárlabdázójának tartott Jordan.
Az ötszörös NBA-bajnok játékos elmondta még, hogy ha befejezi a kosárlabdázást, mindenképpen szeretne megtanulni síelni.