Vissza a tartalomjegyzékhez


Sztoicskov lapáton

A bolgár Hriszto Sztoicskov mélységesen szomorú amiatt, hogy a spanyol Barcelona labdarúgócsapatánál felbontották érvényes szerződését.
- Életem egy korszaka zárult le ezzel. A Barcelona nagyon sokat jelentett nekem, hiszen meglehetősen hosszú időt töltöttem a klubnál - mondta Sztoicskov, akit eredetileg június 30-ig kötött volna a szerződés a katalán gárdához.
A remek adottságokkal rendelkező bolgár futballista bánata érthető, mivel már (egy féléves pármai kitérőt leszámítva) hét éve a Barca játékosa. Idén is minden rendben ment, amíg a klub vezetői ki nem nevezték a holland Louis van Gaalt vezetőedzővé. Azóta mindösszes 136 percet szerepelt a katalán csapatban (ez idő alatt is szerzett azért egy találatot). A holland edző inkább holland és más nyugat-európai játékosoknak szavaz bizalmat. A Barcelonánál eltöltött hosszú évek során 117 gólt ért el, három spanyol bajnoki címet szerzett, és az ő vezérletével nyerte meg a Barcelona 1992-ben a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.
Sztoicskov nem nevezte meg új csapatát, az azonban biztos, hogy távozik Barcelonából. A bolgár válogatott csatár szerződését a múlt héten érvénytelenítette a Barcelona. Sztoicskov most cáfolta, hogy az ugyancsak spanyol Compostelánál folytatná a pályafutását. Josep Maria Mingella, a futballista menedzsere szerint több közép- és kelet-európai klubtól kaptak ajánlatot. Élénken érdeklődik Sztoicskov iránt a bolgár CSZKA Szófia, a jugoszláv Partizan Beograd, a román Steaua Bucuresti és a horvát Croatia Zagreb, de Brazíliából és Szaúd-Arábiából is kapott szerződési ajánlatot.