KAKUKKFŰVEL ÍZESÍTETT BÉLSZÍNSZELETEK
VÖRÖSBOR-SZÓSZBAN
Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, 2
dl vörösbor, 2 dl demi glace, só, bors, kakukkfű, olívaolaj
ízlés szerint, 10 g vaj.
Forró serpenyőben az egész darab húst kb. 10 percig sütjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd kb. fél cm vastagságúra szeleteljük.
A hússzeleteket legyező alakban a tányérra helyezzük, s a
már elkészített vörösboros szósszal öntözzük. Friss
kakukkfűvel díszítjük.
Vörösbor-szósz elkészítése: A vörösbort
serpenyőben felforraljuk, felére elfőzzük, s hozzáadjuk a
demi glace-t. Mikor kellő sűrűségű, a tűzről levéve a
vajjal elkeverjük, és tetszés szerint fűszerezzük.