Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág
Giorgio Cavicchiolo receptje a Fausto s Ristorante-ból

KAKUKKFŰVEL ÍZESÍTETT BÉLSZÍNSZELETEK VÖRÖSBOR-SZÓSZBAN

Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, 2 dl vörösbor, 2 dl demi glace, só, bors, kakukkfű, olívaolaj ízlés szerint, 10 g vaj.
Forró serpenyőben az egész darab húst kb. 10 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kb. fél cm vastagságúra szeleteljük. A hússzeleteket legyező alakban a tányérra helyezzük, s a már elkészített vörösboros szósszal öntözzük. Friss kakukkfűvel díszítjük.
Vörösbor-szósz elkészítése: A vörösbort serpenyőben felforraljuk, felére elfőzzük, s hozzáadjuk a demi glace-t. Mikor kellő sűrűségű, a tűzről levéve a vajjal elkeverjük, és tetszés szerint fűszerezzük.