Vissza a tartalomjegyzékhez


Mélyrepülésben a Zöld Sasok

Nagy csapatok botlása után a hétvégén a 19. fordulóval folytatódik az NB1. A listavezető Győr a Zalaegerszeg ellen vívott meccsen elvesztett három értékes pontot. Ugyanezt a hibát a Vác ellen már nem teheti meg, pedig nem lesz könnyű helyzete az őszi bajnoknak, hiszen a Vác nagyszerű szériát tudhat maga mögött, jelenleg a hatodikok. Ez a meccs tehát háromesélyes.
Hasonló helyzetben van a Ferencváros is, nem ígérkezik rossz meccsnek a BVSC elleni idegenbeli fellépésük a Szőnyi úton. Ezen a meccsen bármi megtörténhet, mivel mind a két csapat hullámzóan teljesít. A Fradi két játékost is igazolt a zuglói gárdától, Potemkin Ká-roly és Pomper Tibor személyében, igaz, utóbbi sérült, így nagy valószínűséggel nem fog pályára lépni. A BVSC-ben egy olyan játékos szerepel, aki korábban már zöld-fehér mezt is magára öltött. Kiss Istvánról a Fradi-szurkolóknak elég negatív emlékeik vannak, hiszen tavaly még óbudai mezben rúgta a győztes gólt az emlékezetes III. Ker. TVE—FTC 4-3-ra végződött találkozón.
A forduló örökrangadója az MTK—Kispest mérkőzés lesz. Az MTK az előző fordulóban nagyon rosszul játszott. Megnehezíti feladatukat az is, hogy nem játszhat Preisinger és Zimmermann sem, hiszen őket a Videoton ellen kiállították. A Kispest jó formában van, a csapat nagyon megerősödött. Az előző fordulóban a Kispest visszavágott a Diósgyőrnek: simán nyert 2-1-re. Különösen Bárányos Zsolt gólja volt szép, a saját nevelésű középpályás távolról bombázott Rácz hálójába. Ősszel az MTK 4-1-re nyert a Bozsik-stadionban, s habár gyenge formában vannak, a mostani mérkőzésnek is ők a fő esélyesei.
Remek rajtott vett a ZTE, úgy tűnik a zalai csapat erős középcsapattá, egyben a meglehetősen szürke magyar bajnokság üde színfoltjává kezd válni. Ezt bizonyította remek rajtjuk a múlt héten. Akkor 4-2-re verték a listavezető Győrt, nem akármilyen gólokkal, a múlt forduló két legszebb gólját a ZTE két játékosa, a Fraditól igazolt Arany László, és a kedvenc, Sebők József rúgta. Ezúttal sem lesz könnyebb feladata a Zalaegerszegnek: a bajnokjelölt Újpest otthonába látogatnak, és mindenképpen pont(ok)tal szeretnének hazatérni. A múlt heti tiszakécskei döntetlen után egy újabb botlást az UTE már nem engedhet meg magának, ha bajnok akar lenni.
Középmezőnyhöz méltó rangadó lesz a két fehérvári gárda, a Gázszer és a Videoton csatája. Ha a Vidi kikap, könynyen a kiesőzóna közelében találhatja magát. A Gázszer kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt az egész bajnokság során.
Könnyű feladat vár a Debrecenre: a Stadlerrel ellen kell idegenben megmérkőzniük. A Debrecen számára kötelező a három pont begyűjtése, de a Stadlernek is úgy kellene a pontszerzés, mint egy falat kenyér. Az akasztói csapat már így is szinte fél lábbal a másodosztályban van, még egy vereség teljesen szakadékba döntené Stadler József legénységét.

A 19. forduló (március 7-9.) műsora
Szombat:
Diósgyőr-Tiszakécske, Siófok-Békéscsaba (mindkettő 14.30),
MTK- Kispest, Gázszer- Videoton, Haladás-Vasas, Győr-Vác (mindegyik 17.00)

Vasárnap:
Újpest-ZTE (14.30)
Hétfő: Stadler FC-Debrecen (16.00), BVSC-Ferencváros (18.45)