Vissza a tartalomjegyzékhez


Ízvilág

VOMBERG FRIGYES, a Valentine étterem (Várkert Casino) konyhafőnökének ajánlata

Zöldséges marhatekercs (4 fő részére)

Hozzávalók: 600 g sovány marhacomb 1 evőkanál aprított petrezselyem 1/2 szál póréhagyma steakfűszerkeverék, só 2db savanyú uborka 5 db babérlevél sárgarépa 150 g 2 csapott evőkanál liszt 50 g zeller 2 dl tejföl 1 evőkanál mustár 1 dl tejszín 4 fej gomba 50 g margarin bors ízlés szerint

A marhahúsból vékony, nagy szeleteket vágunk, majd megütögetjük, hogy egyenlő vastagságú tegyen. Betöltjük a tisztított és vékony csíkokra vágott zöldségekkel és uborkával; sóval, steakfűszerrel, borssal, mustárral ízesítjük, majd a töltött káposztához hasonló módon feltekerjük. A hústekercseket szorosan egymás mellé helyezzük, majd babérleveleket, margarint teszünk rá. Fűszerezzük ízlés szerint fűszerekkel, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy 3/4 részig legyen. Fedővel vagy fóliával letakarva 150 şC-os sütőben puhára pároljuk. Ha kész, a húsokat kivesszük, a levet tejföl, liszt, tejszínből készült habarással besűrítjük. Rövid ideig forraljuk és leszűrjük. Hozzáadjuk a petrezselymet. Tálalásnál a húsokat felszeleteljük, mártással bevonjuk. Köretnek krokettet, párolt zöldségeket, tésztát adhatunk.