Vissza a tartalomjegyzékhez

SZÉKELY JÓZSEF, teniszedző
Irány a szabadba

A tenisz a világ egyik legnépszerűbb sportja, amely amellett, hogy megmozgatja az izmokat, levezeti a feszültséget. Bátran ajánlhatom üzletembereknek és vállalkozóknak is, mivel ez a sportág - felsorolt előnyein túlmenően - remek kapcsolatteremtő lehetőségeket biztosít.
A tenisz technikai felkészültséget igényel, ezért kezdőknek célszerű egy teniszoktató segítségét kérni. Rendkívül korszerű módszerekkel készült teniszütők, labdák állnak rendelkezésünkre, hogy a játék minél könnyebb és élvezetesebb lehessen. A színvonalasabb ütőket az űrkutatásban kifejlesztett nagy szilárdságú és rugalmas karbon, grafit és üvegszálas anyagok felhasználásával gyártják, melyeket széles választékban kínálnak az üzletek.
A gyerekek már 5-6 éves korban elkezdhetik a tenisz tanulását, természetesen gyerekütőkkel. A nyár közeledtével a pályák bérlése is olcsóbb lesz (300-800 Ft/óra), mint a terembérlet (1000-2000 Ft/ óra), és a testmozgás is kellemesebb a szabadban.
Nívósabb klubok közül az alábbiakat ajánljuk Budapesten:

Fonográf Country Club - XII., Költő u. 30. Telefon: 395-5390 (a tenisz mellett színvonalas uszoda, szauna, konditerem, étterem áll a látogatók rendelkezésére)
Petneházy Club - II. (Hűvösvölgy), Feketefej u. 2-4. Telefon: 176-7982 (lovarda is van, gyönyörű környezetben)
Római Teniszakadémia - III., Mátyás király útja 118. Telefon: 1608-616.

A fedett pályák bérleti díja óránként 1500 forint körül mozog. A nyitott pályáké óránként 600-800 forint.
Ezeken a helyeken kívül minden kerületben találhatunk még olyan szabad teniszpályákat, ahol alacsonyabb bérleti díjak fejében élvezhetjük a mozgás és a friss levegő jótékony hatását.