Vissza a tartalomjegyzékhez


Klinsmann gondjai

A nyári világbajnokság egyik nagy esélyese, a német labdarúgó-válogatott, a franciaországi világbajnoki döntőre való felkészülés jegyében tölti téli edzőtáborát az Arab-félsziget száraz, meleg éghajlatán.
A Berti Vogts által irányított legénység jelenleg Ománban gyakorol, ahol az ománi válogatottat 2-0-ra verte meg. A német csapat hamarosan Szaúd-Arábiában folytatja az edzéseket. A német hírügynökség helyszíni beszámolója szerint a legkeményebb munkát a csapat 33 éves kapitánya, az angol Tottenham Hotspurben légióskodó veterán csatár, Jürgen Klinsmann végzi, aki sérülése ellenére is ott akar lenni a vb-döntőn. A dél-afrikai válogatott ellen vívott novemberi mérkőzésen állkapocsszalag-szakadást szenvedett a százszoros válogatott. Jelen esetben nem csak a jól ismert vasakarat hajtja: azért szeretne ott lenni harmadik világbajnoki döntőjén, hogy méltó szerepléssel és újabb világbajnoki címmel fejezhesse be pályafutását. Klinsmannt az orvosok egyelőre nem engedik mérkőzést játszani, és a fejeléstől is el van még tiltva.
Tudja, hogy nem lesz könynyű dolga, ha be akar kerülni a csapatba, ugyanis Oliver Bierhoff idén már 17 gólt lőtt az olasz bajnokságban, az Udinesét gyakorlatilag a hátán viszi, a nemzeti válogatottban is ő az első számú támadó. Társa, Ulf Kirsten, szintén telve van önbizalommal, ő a Bayer Leverkusen bombázója, aki a Bundesligában tart a 17. góljánál.
Klinsmann reméli, hogy március elején már csatasorba állhat, a hónap végén pedig pályára is léphet az izgalmasnak és német szempontból igen nehéznek ígérkező presztízsmérkőzésen Brazília ellen.