Vissza a tartalomjegyzékhez


Só-show

Ki gondolná, hogy a só nemcsak ételízesítésre való, hanem: - sima marad a rántás, ha egy csipet sóval gazdagítjuk - a karfiol átható szaga elszáll, ha sós vízzel leforrázzuk - eltűnik a kávé- és kakaófolt az abroszunkról, ha azonnal sós, meleg vízbe tesszük - ha az étel odakap, a lábos alját bőven hintsük be sóval, tároljuk néhány órát, majd könnyedén lejön a szennyes lepedék - gyönyörű élénk színű lesz a szőnyeg újra, ha sós kefével átdörzsöljük - ha foltos a vasaló talpa, sót rá! Puha ronggyal átdörzsöljük, és ismét tisztán fénylik - a meleg levegő hűtőszekrénybe kerülésének következtében a pára lecsapódik, és deresedni kezd a hűtőszekrény. Ezt kiküszöbölhetjük, ha a hűtőszekrény nagyságától függően egy vagy két kiló konyhasót helyezünk el a hűtőtérben egy parpírzacskóban. (Nejlonzacskó nem jó.) A só magába szívja a párát, a nedvességet. Kéthetente cseréljük ki újabb sóval a régit, mert teleszívta magát vízzel. Szárítsuk ki az erkélyen vagy a fűtőtesten. Természetesen a mélyhűtő részbe is tehetünk sót, mert megvédi azt a rozsdásodástól.