Ki gondolná, hogy a só nemcsak ételízesítésre való,
hanem: - sima marad a rántás, ha egy csipet sóval
gazdagítjuk - a karfiol átható szaga elszáll, ha sós
vízzel leforrázzuk - eltűnik a kávé- és kakaófolt az
abroszunkról, ha azonnal sós, meleg vízbe tesszük - ha az
étel odakap, a lábos alját bőven hintsük be sóval,
tároljuk néhány órát, majd könnyedén lejön a szennyes
lepedék - gyönyörű élénk színű lesz a szőnyeg újra,
ha sós kefével átdörzsöljük - ha foltos a vasaló talpa,
sót rá! Puha ronggyal átdörzsöljük, és ismét tisztán
fénylik - a meleg levegő hűtőszekrénybe kerülésének
következtében a pára lecsapódik, és deresedni kezd a
hűtőszekrény. Ezt kiküszöbölhetjük, ha a hűtőszekrény
nagyságától függően egy vagy két kiló konyhasót
helyezünk el a hűtőtérben egy parpírzacskóban.
(Nejlonzacskó nem jó.) A só magába szívja a párát, a
nedvességet. Kéthetente cseréljük ki újabb sóval a régit,
mert teleszívta magát vízzel. Szárítsuk ki az erkélyen vagy
a fűtőtesten. Természetesen a mélyhűtő részbe is tehetünk
sót, mert megvédi azt a rozsdásodástól.