Fizikai Szemle nyitólap

Tartalomjegyzék

Fizikai Szemle 2003/5. 190.o.

A FIZIKA SZÍNRE LÉP
3. FIZIKATANÁRI KONFERENCIA ÉS MÓDSZERVÁSÁR

József Attila Fiúkollégium, Székesfehérvár, 2003. szeptember 12-14.

Az EU nagy laboratóriumai, kutatóintézetei, az Európai Űrkutatási Ügynökség (ESA), az Európai Déli Obszervatórium (ESO), az Atommagkutatás Európai Szervezete (CERN), az Európai Molekuláris Biológiai Laboratórium (EMBL), az Európai Fúziófejlesztési Együttműködés (EFDA), az Európai Szinkrotronsugárzás Laboratórium (ESRF) és a Laue-Langevin Intézet (ILL) ismét megrendezik a Tudomány és a technológia hetét. Ennek hangsúlyos része a harmadszor megrendezendő "Physics on Stage" konferencia, alapgondolata: a fizika és az élet.

Magyarországon több más, a fenti rendezvényhez kapcsolódó program mellett ismét megrendezzük "A fizika színre lép" konferenciát.

A konferenciára várunk mindenkit, akinek új ötletei vannak a fizika tanításának érdekesebbé tételéhez. Keresünk kísérleteket, módszereket, új tananyagokat. Külön örülnénk annak, ha a bemutatók kapcsolódnának az alapgondolathoz, de ez nem feltétele a részvételnek. Kérünk mindenkit, aki be tud mutatni bármi olyasmit, ami hozzájárulhat a fizika népszerűsítéséhez, jelentkezzen "A fizika színre lép" szervezőbizottságánál, vegyen részt ezen a rendezvényen. A bemutatott anyagokat összegyűjtjük, valamilyen formában közzé tesszük. Mivel a határidő szűk, kérjük, hogy aki ezt a felhívást olvasta, legyen szíves kollégáinak, ismerőseinek legyen szíves ajánlani. A konferencia egyben "selejtező" is a Hollandiában tartandó központi rendezvényre (november 8-15, Nordwijk, Hollandia), amelyen körülbelül négyszáz fizikatanár, tudományos újságíró, oktatáspolitikus, tanárképzésben dolgozó oktató vesz majd részt.

A kiválasztott tanárok utazási és tartózkodási költségeit a szervezők fedezik. A kiutazók műhelyeken, a felállítandó magyar stand bemutatóhelyein, plenáris előadásokon szerepelnek majd.

Kérjük tehát, hogy akit a rendezvény érdekel, be akar mutatni valamit, műhelyt tart, kiállít valamit, jelentkezzen 2003. augusztus 28-ig a következő címen: Ujvári Sándor, 8000 Székesfehérvár, Sütő u. 38. II/12., tel.: 22 326 954, mobil: 06 30 913 2470, e-posta: ujvari@mail.datatrans.hu

Jelentkezni a tervezett program vázlatával lehet. A konferencia rövidsége miatt a szervezőbizottság a programok közül válogat, és a legjobbakat hívja meg Székesfehérvárra. Ha lehet, a vázlatokat angolul vagy németül is kérjük, és Fehérváron a program rövid összefoglalását angolul vagy németül kérjük előadni, a teljes előadás nyelve természetesen magyar.