Nyugat · / · 1934 · / · 1934. 2. szám

A Nyugat hírei

A Nyugat felhívására, melyet az ismeretlen költőkhöz intézett, mintegy 200 életrajz és 1000 vers érkezett szerkesztőségünkbe. A legjellemzőbbek közlését február 1-i számunkban kezdjük meg.

A NYUGAT-BARÁTOK IRODALMI SZALONJÁ-nak előadásai december 28-től január 11-ig a következők voltak: Dec. 28-án dr. G.-né Szőllősi Magda a gólyameséről és dr. Gartner Pál a kultúrember illuzióiról. Dec. 30-án Karinthy Frigyes szavaló-estje. Dec. 31-én Szilveszter-est (Nagy Endre, Tersánszky J. Jenő, Erdélyi József, Balla Erzsébet és Ascher Oszkár közreműködésével). Január 2-án Nagy Endre a régi és az új Nagyváradról és a politikusok újévi nyilatkozatairól. Január 4-én Kanizsai Dezső a pubertás zavarairól. Január 6-án Ascher Oszkár a színészpedagógia és szavalóművészet új útjairól. Január 9-én Nagy Endre a Stavisky-esetről és Gellért Oszkár ismeretlen költőkről. Január 11-én Wagner Lilla a világirodalom nőalakjairól.

Lóránth László: Tettének oka ismeretlen... című regényének IV. kiadása megjelent. Ára 3 pengő. Kapható a Nyugat kiadóhivatalában.

Reményi József «Idegenben» c. verseskönyve megjelent. Kapható a Nyugat kiadóhivatalában. Ára 2 pengő.