Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok

KIT hírlevél: 2012/32., szept. 5.

E lapszám szerkesztője: W. Kovács Ágnes

Hírek

Klikkhez tartozást tartuk leginkább a szakmai kitüntetés hátterének
Miért támogasd a könyvtáradat? (infografika)
Repülő könyvtár -- sokféle ízlésnek
Szimptómából tünet -- egészségügyi tanácsadás, 2.0 alapon, könyvtár nélkül
A telekom-cégek is csökkentik a könyvtárakban a sajtó olvasását?
Kolozsvári könytár -- Quito libraries-szel
A Márai-program folytatását javasolják
Antikvárium lett a KönyvMegállókból
Könyvtári program a külföldön dolgozó szülők gyerekeinek
Olasz egyetemi könyvtár -- 2.0-ban erősítenek
Olasz egyetemi könyvtárak: kevesebb folyóirat is elég?
Felújították a Kőbányai Könyvtárat
Mostantól bárki vehet menő e-könyv-olvasót
Fel kell darabolni a könyveket: az e-könyv jövője
MTMT2: publikációs adattár a hálón -- második, megerősített nekifutás
Meddig lesznek még újságosbódék?
Zenei szolgáltatást indít a Telenor

Analógiák

Gördülékenyen -- telepített vagy gördülő szolgáltatás a költséghatékonyabb?

Praktikus

Nem csak facebookozni lehet okostelefonnal: tippek iskolakezdéshez
Lassan gépelőknek készül nagyibillentyűzet
Így tehetünk Youtube-videókat az Asztal hátterének Windows alatt

Kisszínes

5 dolog, amit ne csinálj okostelefonnal
A könyv mint tégla: Matej Krén (képekkel)
Elvesztegetett munkaórák (infografika)
Ilyen a kiterjesztett valóság sötét oldala? (videó)

Információforrások

Feltérképezheti facebookos ismerőseit
Megújult a Sztaki online szóráta
Új kiadvány informatikusoknak -- Itboard


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha ezt a szolgáltató megváltoztatja, a forrás nem válik elérhetővé.



Hírek

Klikkhez tartozást tartuk leginkább a szakmai kitüntetés hátterénekFEL

A KIT múlt heti kérdése volt: Mit tükröznek a hazai szakmai kitüntetések? -- A nem reprezentatív válaszok megoszlása:
6 - Jó kapcsolatépítő-képességek a mindenkori felettesekkel.
2 - Valós szakmai teljesítményt.
1 - Valós menedzseri teljesítményt.
11 - Egy kiválasztott szakmai klikkhez tartozást.
A válaszok köz elenyésző a szakmai-menedzseri teljesítmény tulajdonítása. Az eredmények fényében érdekes szokás lehet a kitüntetetteknek való nyilvános ás általános gratulálás szokása. Persze, feltehetően kivételek mindig vannak. (MG)


Miért támogasd a könyvtáradat? (infografika)FEL

Például, mert a könyvtár csökkenti a munkanélküliséget. -- Hogyan is? -- Mert a könyvtárosok tanítják meg a rászorulókat az internetezésre. -- Illetve további érvek.
-- Ha így van, akkor tényleg érdemes támogatni :-) (MG)


Repülő könyvtár -- sokféle ízlésnekFEL

A világ legnagyobb repülőgépéből (A380) a Lufthansa 10-et üzemeltet. Azon túl, hogy 525 utast szállít, a légitársaság kisebbfajta média szórakoztató rendszert állított be az interkontinentális utasok számára. Az egyes utascsoportoknak megfelelő zenék (az általunk közismert stílusokon túl arab, kínai, indiai stb. népszerű zenék) mellett filmeket, gyerekekjátékokat, hangoskönyveket is kínálnak az üléstámlákba épített, érintőképernyővel navigálható rendszerben. A kezelőfelület egyszerű, többnyelvű. És természetesen ezen kínálják a vállalat közleményeit, az aktuális repülési információkat, vagy a gépre szerelt három kamera képeit. A rendszer kapacitásra jellemző, hogy elvileg az összes utas különféle tartalmakat kérhet le egyidőben. Ha a tartalom nem lenne elég a minden kontinenset képviselő utascsoportnak, ajánlani is lehet a már most is zavarba ejtő mennyiségű tartalomhoz. (kép és szöveg: MG)


Szimptómából tünet -- egészségügyi tanácsadás, 2.0 alapon, könyvtár nélkülFEL

Ha lenne magyar megfelelője, talán mibajom.hu lehetne a neve. Német orvostanhallgatók már olyan sikerrel működtetik internetes diagnózisfordító irodájukat, hogy virtuális várószobát is be kellett rendezniük, időnként többhetes várakozási időkkel. Céljuk, hogy azok a betegek is tájékozódhassanak a leletek, kórismék tartalmáról, akik nem tudják vagy nem merik megkérdezni orvosukat a latin szavak és a rövidítések jelentéséről. Több száz medika és medikus ingyenes munkája működteti a washabich.de oldalt, de nehezebb esetekben segítségükre vannak végzett orvosok is. Az egyik alapító, Anja Kersten időközben végzett, de egyelőre nem állt be orvosnak, hanem minden idejét a portálnak szenteli. A társadalmi munkában dolgozó diákoknak szakmai tapasztalatszerzést is jelent a fordítás. A portál egyelőre adományokból és hirdetésekből tartja fönn magát, és nem is akarnak változtatni azon, hogy a betegek ingyen kapnak fölvilágosítást. A szolgáltatást egy fogyasztóvédelmi szervezet is jónak értékelte, és immár támogatja a kezdeményezést egy orvosszövetség és az egészségügyi miniszter is.


A telekom-cégek is csökkentik a könyvtárakban a sajtó olvasását?FEL

Digitális újság-előfizetést kapnak ajándékba a Digitalstand kínálatából azok a T-Home és T-Mobile ügyfelek, akik 2012. szeptember 1. és november 30. között új hűséget vállalnak, azaz 12 vagy 24 hónapra elkötelezik magukat a már meglévő, vagy újonnan választott internet-előfizetésük mellett.
A Telekom ezzel az extrával is szeretné ügyfeleit hozzásegíteni ahhoz, hogy megkedveljék az online újságolvasást. A választható magazinok listája úgy került összeállításra, hogy az előfizetők széles körének is megfeleljenek. Az előfizetők a következő lehetőségek közül választhatnak egyet: az Autó-Motor, a Magyar Konyha, vagy a Képmás magazinok féléves, illetve a Kiskegyed vagy a GEO negyedéves előfizetése.


Kolozsvári könytár -- Quito libraries-szelFEL

Qulto néven a nemzetközi piacra lépett a Monguz integrált gyűjteménykezelő rendszere, amelyet augusztus végén adtak át az Octavian Goga Megyei Könyvtárban Kolozsváron. A Monguz által forgalmazott Qulto Libraries nem csak a romániai könyvtár katalógusát, hanem a könyvtár teljes tevékenységét kezeli, emellett bekapcsolja a gyűjteményt a Közép-Kelet-Európai könyvtárak hálózatába is.


A Márai-program folytatását javasoljákFEL

A Márai-program könyvkiadókat és könyvtárakat támogató pályázatának folytatására tett javaslatot a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE), amely szerint komoly szakmai érdekek fűződnek a program fennmaradásához, mert az az alkotókat, a kiadókat, a könyvtárakat és az olvasókat is segíti.
...
Kocsis András Sándor kiemelte: a magyarországi tudományos és szakkönyvkiadás állami támogatása az elmúlt évtizedben gyakorlatilag megszűnt. Figyelmeztetett arra, hogy a magyar szaknyelv kincs, amelyet óvni kell, ezért javasolják, hogy évi 200 millió forintos támogatási kerettel a tudományos és szakkönyvpályázat az NKA nemrég felállított Könyvkiadási Kollégiuma új pályázati kiírási témája legyen. Az MKKE évente száz mű támogatására lát lehetőséget, elképzelésük szerint elsősorban új kötet kiadására lehetne pályázni. A szervezet elnöke beszélt arról, hogy az állami oktatási rendszerben dolgozó pedagógusok és a könyvtárosok ? akik számára a könyv munkaeszköz ? jelenleg semmilyen könyvtámogatást nem kapnak. Javaslatuk az, hogy a mintegy 140 ezer pedagógus és könyvtáros könyvvásárlásaival évi legfeljebb 100 ezer forintig csökkenthesse az adóalapját. Ez a kedvezmény a pedagógusok, könyvtárosok mellett a könyvszakmát is segítené.


Antikvárium lett a KönyvMegállókbólFEL

Foghíjasak a polcok és nagyon ritka a húsz évnél fiatalabb könyv a III. kerületben felállított KönyvMegállókban. A német kezdeményezés alapján létrejött nyilvános könyvtárból cserealapon lehetne elvinni a könyveket, és elsősorban azokat kellene otthagyni, amiket szívesen ajánlunk olvasásra akár saját családtagjainknak is. Ennek ellenére inkább vinyl lemezt, évtizedes tankönyveket, magazinokat és több évvel ezelőtti felvételi tájékoztatót találtunk a polcokon.

Hírforrás: Index
2012. szeptember 05.

Könyvtári program a külföldön dolgozó szülők gyerekeinekFEL

Egy felmérést követően, három másik könyvtár mellett a Szatmár Megyei Könyvtárat is beválasztották az 'Édesanyád szeret', azaz 'Te iubeste mama' elnevezésű országos programba, melynek szervezője Silvia Dumitrache, a Romániai Olasz Nők Szervezetének elnöke.
A program keretében az itthon maradt gyerekek ingyen igénybe vehetik a könyvtárak Skype internetes kommunikációs programját, és felvehetik a kapcsolatot Olaszországban dolgozó szüleikkel. A program fő célja a gyermeköngyilkosságok visszaszorítása, illetve a gyermekek jobb közérzetének megteremtése.


Olasz egyetemi könyvtár -- 2.0-ban erősítenekFEL

A könyvtárosokat aggodalommal tölti el, hogy a közösség már nem információs szakértő voltukat tartja fontosnak, ugyanakkor az egyetemi könyvtár értéke már nem gyűjteményeiben, hanem a nyújtott szolgáltatásokban, és nem intézményben, hanem az ott dolgozókban fejeződik ki.
A megoldás érdekében a könyvtárosoknak huszonegyedik századi kompetenciákkal kell rendelkezniük. Ehhez nyújt segítséget a 'Ciber-23 library things' elektronikus tananyag. Ez az első olasz alkalmazása annak a Charlotte és Mecklenburg megyei közkönyvtárban kifejlesztett e-tanfolyamnak, amely 23 Web 2.0-s, a könyvtárak által is alkalmazható technika megismerését, elsajátítását teszi lehetővé (felhasználási lehetőségét a Creative Commons szabályozza). A tanfolyam nyomán a CIBER könyvtárainak legtöbbjében ma már legalább egy-két módszert alkalmaznak, így a közösségi hálózatokat, a videókat (és a terjesztésükre használt YouTube-ot), az Instant Messengert, a blogokat és a Twittert. A tanfolyam elindítása idején még gyakorlatilag nem létezett mobil eszközön elérhető könyvtári szolgáltatás, ma a CIBER könyvtárai között a legnépszerűbbek közé tartozik. (ref.: Mohor j.)


Olasz egyetemi könyvtárak: kevesebb folyóirat is elég?FEL

Három olasz (különböző méretű) egyetemi könyvtár adatainak vizsgálata azt mutatta, hogy míg a legnagyobb (a római Sapienza Egyetem) könyvtár ?csomagjába? tartozó folyóiratok 55%-ából töltötték le az összes felhasznált cikk 98%-át, azaz az előfizetett folyóiratok közel fele (majdnem ezer cím) gyakorlatilag felesleges. A közepes méretű könyvár esetében a leggyakrabban használt folyóiratok (az összes 14%-a) a letöltések 75%-át adta, míg a kis egyetemi könyvtár esetében a két arány már csak 13%, illetve 30%. Ez csak egy adat, ám ha a hatékonyságot akarjuk vizsgálni (ami indokolt, hiszen az olasz rektori konferencia előjelzése szerint az egyetemek költségvetése 10-20%-kal fog csökkenni), akkor számos tényező (h-index, impact factor, Composite Index, Eigenfactor, usage factor stb.) figyelembevételével komoly értékelő munkát kell végezni. Első lépésként pedig el kellene érni a megjelentetett cikkek mennyiségének csökkenését (melyek jó része amúgy is csak a kutatókat elbűvölő 'láthatóság' jegyében születik). (ref.: Mohor j.)


Felújították a Kőbányai KönyvtáratFEL

Megújult a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kőbányai Könyvtára: az 58 millió forintból megvalósuló beruházás során bővítették a gyermekkönyvtárat, amelyet dekoratív üvegfallal választottak el a felnőtt részlegtől.
A rekonstrukció során megújult a bútorzat, a padló, a gyereksarok, valamint a számítógépes infrastruktúra is. A felújítás Jakab Csaba tervei alapján valósult meg, a munkálatokhoz Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár biztosította a forrásokat 58 millió forint értékben -- hangzott el a keddi megnyitón.


Mostantól bárki vehet menő e-könyv-olvasótFEL

Nem kell többé az Egyesült Államokból megrendelni a világ két legnépszerűbb e-könyv-olvasóját, mivel az egyik hazai elektronikai áruházlánc is felvette őket kínálatába. Kipróbáltuk a legfapadosabb Kindle-t és az érintőképernyős Nookot. A legális magyar e-könyvek kínálata azonban még igen szűkös...


Fel kell darabolni a könyveket: az e-könyv jövőjeFEL

A digitális kultúra és az irodalom az idei JAK-tábor kiemelt témája, a szerda (augusztus 29.) délutáni kerekasztal-beszélgetések a digitalizáció hatására bekövetkező változásokat járják körbe: az átalakuló olvasási szokásokat, szerzői jogi törvényeket, kiadói stratégiákat vizsgálják. A tábor első napján a legtöbb szó az e-könyv jelenéről és még inkább a jövőjéről esett.


MTMT2: publikációs adattár a hálón -- második, megerősített nekifutásFEL

Jól kereshető, hiteles és pontos online adatbázist épít a Magyarországon 'képződő' tudományos eredményekből az MTA Könyvtára. Az uniós támogatásból létrejött, eredetileg a legrangosabb egyetemek és az Akadémia publikációs termését szolgáltató Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) a fejlesztés második körében országos lefedettségűvé vált: mint az MTMT2 projekt tegnapi sajtóbemutatóján elmondták, a rendszer ezentúl az összes felsőoktatási és akadémiai kutatóhely tudományos műveiről -- 2007-től kezdődően -- teljes körű kimutatást ad.


Meddig lesznek még újságosbódék?FEL

A magyar nyomtatott lapok példányszámának masszív csökkenésében még az alagút közepe sem látszik. 2012-ben a Magyar Hírlap minden hetedik, a Népszabadság és a Magyar Nemzet minden tizedik olvasóját elvesztette. A piacon egy szem női lap volt csak képes növekedést felmutatni.

Hírforrás: Index
2012. szeptember 05.

Zenei szolgáltatást indít a TelenorFEL

Keddtől zenei szolgáltatást indít a Telenor -- jelentette be a társaság. A Deezerrel együttműködésben most induló zenei szolgáltatással az előfizetők az interneten keresztül több mint 18 millió kiváló minőségű, mobiltelefonon, táblagépen vagy akár számítógépen is hallgatható zeneszámhoz férnek hozzá. A mobil zeneszolgáltatás nemzetközi szinten dinamikusan növekvő piac és Magyarországon is az igények ugrásszerű növekedésére számít a társaság, valamint arra, hogy egy éven belül több tízezer ügyfelük használja majd ezt a szolgáltatást. A zeneszolgáltatást további hasonló szolgáltatások követik majd a közeljövőben -- mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

Hírforrás: SG
2012. szeptember 05.



Analógiák

Gördülékenyen -- telepített vagy gördülő szolgáltatás a költséghatékonyabb?FEL

-- Mozgókönyvtári projekt van, könyvtárbuszok is, de nyilvános felmérés nem érhető el, hogy mikor éri meg inkább a mozgó- illetve a telepített könyvtár. Mondhatni, jellemző; közpénzek esetén ritkán számítanak a költségek. (MG)
-- A HVG cikke a kistelepülések profitalapú mobil élelmiszer-ellátásáról:
A kistelepülések ellátatlansága és a fogyasztás csökkenése miatt egyre több mozgóbolt jelenik meg az utakon.
'Prüszkölnek a kistelepüléseken működő élelmiszerüzletek tulajdonosai, mivel egyre nagyobb konkurenciát jelentenek számukra a mozgóboltok' -- kommentálta a HVG-nek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, hogy folyamatosan növekszik a kerekeken gördülő üzletek száma az országban. Állítását a Központi Statisztikai Hivatal adatai is alátámasztják: 2010 utolsó napján 1694 mozgóboltot tartottak nyilván, egy évvel később pedig már 2154-et. A főtitkár szerint a mobil kereskedők jelentős előnyre tehetnek szert vetélytársaikkal szemben, mert nem csupán 'házhoz mennek', hanem a kistelepülési üzletek gyér árukészleténél nagyobb választékkal csábítják a vevőket. A nagyobb üzletekkel, valamint a mozgóboltokkal folytatott versenyben elsősorban a kistelepüléseken élelmiszert, zöldséget, gyümölcsöt és húst árusító kisvállalkozások húzták a rövidebbet. Számuk a KSH adatai szerint 2010 végéről 2011 végére közel 600-zal csökkent.




Praktikus

Nem csak facebookozni lehet okostelefonnal: tippek iskolakezdéshezFEL

A laptop, a táblagép és a mobil az általános tanári közhiedelemmel ellentétben nem csak facebookozásra jó. Akad ugyanis néhány olyan ingyenes alkalmazás, amellyel az előadóteremben és otthon is hatékonyabbá tehető a tanulás.
Olvasáshoz: Kindle, iBooks, MEK Book -- A középiskolai kötelezőktől az egyetemi kurzusokon megjelölt szakirodalom olvasásáig, mindenre hasznos, ha az e-formátumban is fellelhető könyveket, illetve a pdf-ben lévő jegyzetet nem kinyomtatjuk, hanem elektronikus formában olvassuk...


Lassan gépelőknek készül nagyibillentyűzetFEL

A két ujjal pötyögőknek és a folyamatosan félreütőknek készít billentyűzetet a pendrive atyja. A kijelzővel egybeépített billentyűzet nem csak a beírt szöveget mutatja, appok is futtathatók rajta. Dov Moran egysoros, rövid kijelzőt tartalmazó kütyüjén úgy lehet írni, hogy az ember fel se néz a monitorra.


Így tehetünk Youtube-videókat az Asztal hátterének Windows alattFEL

Címkék: alkalmazás, szoftver |

Akár poénból, akár azért, mert inspirál minket, szinte mindenki megpróbálkozik legalább egyszer a videós háttérképek használatával. Íme, egy program, amivel tetszőleges videókat használhatunk e célra... -- link




Kisszínes

5 dolog, amit ne csinálj okostelefonnalFEL

Vezetés közben telefonálni vagy sms-ezni, tárgyaláson vagy tanórán hosszan mobillal matatni, kínos képeket készíteni az ismerőseinkről és azonmód feltölteni az internetre. Van néhány dolog, amit nem illik az okostelefonnal csinálni, mégis sokan megteszik. Káros szokásokról lesz szó és, hogy hogyan szokjunk le róluk...
1. Vezetés közben ne használd az okostelefonod!
2. Társaságban ne merülj el az okostelefonodban!
3. Fényképezz nyugodtan, de ne oszd meg rögtön!
4. Moziban, színházban ne telefonálj, ne csetelj, ne böngéssz!
5. Sétálás közben ne a telefonoddal foglalkozz!...


A könyv mint tégla: Matej Krén (képekkel)FEL

A főleg szédítő térélményt nyújtó könyvépületeiről ismert Matej Krén szlovák képzőművész 1958-ban született Trencsényben. A pozsonyi művészeti középiskola elvégzése után a pozsonyi (1977-1981) és a prágai képzőművészeti főiskolára járt (1981-1985). A nyolcvanas évek második felében a barrandovi Bratri v triku filmstúdióban dolgozott, majd az 1989-es bársonyos forradalom után segített átalakítani a prágai képzőművészeti főiskolát, ahol rövid ideig tanított is. A kilencvenes évek elejétől számos nemzetközi képzőművészeti projektben és kiállításon vett részt, többek között Amszterdamban, Berlinben, Chicagóban, Párizsban és Szöulban.
1992-ben és 1993-ban is meghívta a Sévres-i porcelángyár, hogy vegyen részt kreatív stúdiójának munkájában. 1994-ben elnyerte a Sao Paulo-i Biennálé fődíját, de a kritikusok díját és a közönségdíjat is ő kapta. 2006-ban Székesfehérváron is járt, ahol a IV. Nemzetközi Művészeti Művészkönyv-kiállítás keretében mutatta be hatezer könyvből készült Omphalos című alkotását a Csók István Képtárban. Alább Matej Krén könyvépítményei láthatók az utóbbi tizenöt évből.


Elvesztegetett munkaórák (infografika)FEL

Aktuális hétindító infografikánk azokat az időrabló tényezőket jeleníti meg, amelyek leginkább akadályozzák az embert a munkavégzésben. Az Atlassian infografikája szerint a három legfőbb ilyen időrabló a felesleges levelezgetések, a végeláthatatlan, kontraproduktív megbeszélések és az állandó megszakítások, amelyek folyton kizökkentenek az adott munkafolyamatból. -- link


Ilyen a kiterjesztett valóság sötét oldala? (videó)FEL

A Sight címet viselő filmben egy egyedülálló úriember egy napjának jellegzetes mozzanatait követhetjük végig -- Patrick, azaz az említett úr már nem szemüveget visel, hanem a szemébe épültek a különleges lencsék. A bevezető kockákon mintha tornázna, azonban hamarosan kiderül, testedzés gyanánt különleges játékot űz: a virtuális valóságban kell a teste mozgatásával megcélozni, illetve kikerülni objektumokat.
Meghökkentővé akkor kezd a történet válni, amikor kiderül, Patrick élete csak az első néhány pillanatban tűnik teljesnek, valójában minden szempontból üresség veszi körül. Randevúját sem az ösztönös érzelmek, hanem az AR folyamatos információközlése határozza meg -- borítékolható a végeredmény.
A Sight persze -- egyelőre -- fikció. Azonban emlékeznek még a Különvéleményre? A csupán tíz éve készült, és akkor orwelli látomásként is emlegetett filmből ma már nem egy mozzanat valóság? -- link




Információforrások

Feltérképezheti facebookos ismerőseitFEL

A Facebookos adatainkból készít mindenre kiterjedő jelentést a Wolfram Alpha kereső. A szoftver kiszámolja kik a legjobb barátaink, vagy hogy melyik szavakat használjuk a leggyakrabban.
A jelentés csak úgy készülhet el, ha az ember engedélyezi a Wolfram appjának telepítését a Facebookra -- így fér hozzá az adatokhoz az Alpha -- és egy Wolfram regisztrációt is készít a felhasználó. A Facebook adatok kiértékelése csak másodperceket vesz igénybe.
A motor felhasználónként más és más adatokat gyűjt össze. Van akinek csak azt tudja megmondani, hogy milyen csillagjegybe tartozik a születési dátuma alapján, mások viszont azt is megtudhatják, hogy esős, felhős napon születtek. Az analízis pontossága attól függ, hogy az adott területről milyen más adatokat tud összeszedni a Wolfram Alpha... -- link


Megújult a Sztaki online szórátaFEL

Kicsit Jedi, mi? Lézerkardozás, birodalmi csillagrombolózás, aztán meg az új SZTAKI Szótár? Ki van ez találva...
Mert hát ez lett az. Kicsit narancssárga, kicsit szürkés-vöröses-fehéres, de a miénk. Meg az Önöké.

Hírforrás: sztaki
2012. szeptember 05.

Új kiadvány informatikusoknak -- ItboardFEL

Az itbusiness szeptembertől Itboard néven vadonatúj prémium kiadvánnyal jelentkezik.
Az itbusiness és az itbridge után egy harmadik kiadvánnyal bővíti termékpalettáját az IT-Business Publishing Kft. Sziebig Andrea ügyvezető főszerkesztő a 2012-es Inside díjátadó gála keretében jelentette be az itboard szeptemberi indulását.
A bevételeit 2012-ben 35 százalékkal növelő szakmai médiavállalkozás nagy reményekkel -- és nagy erőkkel -- készíti az Itboard első, különálló lapszámát, amely immár nem csupán az it- és a távközlési iparág aktuális jelenségeivel, trendjeivel, illetve problémáival foglalkozik, hiszen az energetika, a pénzügy, a járműipar, az ingatlanipar, valamint a szépség/egészség szegmenseinek ügyeit fogja mind az iparági problémák, mind azok it-megoldásainak megközelítéséből szemléltetni -- írta az itbusiness.hu.

Hírforrás: mmonline
2012. szeptember 05.



Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 18.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás körött megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa

www.gmconsulting.hu